In 2006 heb ik mijn bedrijf Haarlounge opgericht. Door mijn jarenlange ervaring met Alopecia -vanaf mijn achtste jaar en het dragen van haarwerken vanaf mijn zeventiende jaar- had ik het gevoel iets toe te kunnen voegen aan de haarwerkbranche.

In 2006 begon ik in een verzamelpraktijk, dat was een goede start en vooral heel leerzaam. Daarnaast ging ik seminars volgen op het gebied van haarwerken en ben ik naar de kappersacademie gegaan.

Door een interview in Flair in datzelfde jaar over mijn proces met Alopecia (zie media) kreeg ik mijn eerste klanten. Later volgde er meer interviews en media aandacht in bladen zoals o.a.: Psychologie, Esta, Red, Telegraaf, AD, Margriet. In januari 2016 heb ik vanuit de Alopecia vereniging in het kader van het 30 jarige bestaan, een foto expositie mogen organiseren in Pulchri in Den Haag. Dit heeft veel media aandacht teweeg gebracht en Alopecia meer naamsbekendheid gegeven. Mijn doel hierbij was en is nog steeds om Alopecia uit de taboesfeer te halen. Ook zonder haar kun je prachtig zijn als vrouw.

Inmiddels ben ik heel open over het feit dat ik geen haar heb en is er een proces van acceptatie ontstaan. Andere vrouwen iets van mijn proces op een positieve manier meegeven, dat maakt mijn vak bijzonder. Er zijn prachtige oplossingen voor vrouwen met alle vormen van Alopecia, volledige haarwerken of een gedeeltelijk haarstuk bij dunner wordend haar (Alopecia androgenetica). Voor vrouwen met chemotherapie zijn er ook volop mogelijkheden.

De stap naar een haarwerk is groot, dat besef ik als geen ander. Maar wanneer de noodzaak er is, kan ik je vertellen dat het heel prettig is om een haarwerk te dragen dat helemaal bij je past. Daar wil ik je graag in adviseren en ondersteunen.