Chemotherapie

Haarlounge

Wanneer je als vrouw de diagnose kanker krijgt, beland je leven van het ene op het andere moment in een rollercoaster. Je krijgt dan ook vaak te horen dat je haren door  chemotherapie uit gaan vallen. De meeste vrouwen schrikken daar natuurlijk enorm van. Niet zo gek. Want veelal is je haar je sieraad. Maar, ook al klinkt het nu nog wat onwerkelijk, er zijn gelukkig hele mooie haaroplossingen.

Bij de eerste chemokuur merk je nog niet veel van haarverlies. Maar bij de tweede chemokuur krijg je vaak te maken met haarpijn en kan je haar gaan vervilten. Je haar begint dan ook vaak  uit te vallen. De meeste vrouwen kiezen ervoor om het dan te knippen. Het is fijn voor jezelf wanneer je, voordat de chemotherapie gaat beginnen een afspraak maakt, om je te oriënteren voor een haarwerk/pruik. Dan weet je al wat de mogelijkheden zijn én het stelt je ook gerust. Mocht je om wat voor reden daar geen tijd voor hebben, geen nood! Haarwerken zijn snel leverbaar, vaak al binnen een week. Prijzen zijn zeer variabel, synthetische haarwerken zijn het voordeligst, haarwerken van echt haar zijn het meest kostbaar.

Ook kan ik je goede tips geven betreft visagie, wanneer je door  chemotherapie je wimpers en wenkbrauwen verliest. Daar zijn hele handige trucs voor! Op een natuurlijke manier kan ik je leren om wimpers te plakken en wenkbrauwen te tekenen of te schaduwen met wenkbrauwpoeder. Dat geeft je gezicht weer expressie.

Om voor een vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking te komen, is een doktersverklaring vereist, aan te vragen bij oncologieverpleging, oncoloog of huisarts. Neem de doktersverklaring mee bij het eerste gesprek. De jaarlijkse basisvergoeding van de zorgverzekeraar voor 2024 is  € 465. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, dan ontvang je een hoger bedrag. Haarlounge is een ANKO gecertificeerd haarwerkspecialist.

Je kunt bij chemotherapie een haarwerk reserveren voor maximaal 3 weken. Een intakegesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Nazorg: Binnen een maand maken we een afspraak voor een check-up afspraak, om te kijken of alles naar wens is.

Voor meer informatie of een afspraak voor een vrijblijvend intake-gesprek:  info@haarlounge.nl of stuur een bericht via mijn Contactformulier.