Heleen van der Toorn

Haarlounge

In 2006 heb ik Haarlounge opgericht. Door mijn jarenlange ervaring met Alopecia vanaf mijn achtste jaar en het dragen van haarwerken vanaf mijn zeventiende jaar had ik het gevoel iets toe te kunnen voegen aan de haarwerkbranche.

In 2006 begon ik in een verzamelpraktijk, dat was een goede start en vooral heel leerzaam. Daarnaast ging ik seminars volgen op het gebied van haarwerken en ben ik naar de kappersacademie gegaan.

Door een interview in Flair in datzelfde jaar over mijn proces met Alopecia (zie media) kreeg ik mijn eerste klanten. Later volgde er meer interviews en media aandacht in bladen o.a.: Psychologie, Esta, Red, Telegraaf, AD, Margriet. In januari 2016 heb ik als bestuurslid van de Alopecia Vereniging in het kader van het 30 jarige bestaan, een fototentoonstelling georganiseerd in Pulchri Studio in Den Haag; ‘Ode aan de Kale Vrouw’. De fototentoonstelling met modellen met alopecia universalis bracht veel media aandacht teweeg, zowel op radio, tv, kranten en tijsdchriften. De missie hierbij was en is nog steeds om het taboe op kale vrouwen te doorbreken.  Ook zonder haar kun je prachtig zijn als vrouw.

Inmiddels ben ik heel open over het feit dat ik geen haar heb en is er een proces van acceptatie ontstaan. Andere vrouwen iets van mijn proces op een positieve manier meegeven, dat maakt mijn vak bijzonder. Er zijn prachtige oplossingen voor vrouwen met alle vormen van alopecia en vrouwen met chemotherapie, volledige haarwerken, of  gedeeltelijke haarstukken.

De psychische stap naar een haarwerk is groot, dat besef ik als geen ander. Maar wanneer de noodzaak er is, kan ik je vertellen dat het heel goed mogelijk is om een haarwerk te dragen wat goed bij je past en waar je je zelfvertrouwen mee terug krijgt. Daar wil ik je graag in adviseren en ondersteunen.

Proud!

Haarlounge

In november 2020 heb ik samen met fotografe Esther van der Wallen het fotoproject ‘PROUD! gerealiseerd in Pulchri in Den Haag. Een foto-expositie over vrouwen met alopecia universalis. Het blijft mijn missie om alopecia en kaalheid bij vrouwen maatschappelijk bespreekbaar en daardoor meer geaccepteerd te maken.

Meer info over Esther:

www.esthervanderwallen.nl